cartografia-valenciana

El projecte expositiu que presenta la Fundació Lorente Giménez de la Universitat Politècnica de València és un viatge cartogràfic a través dels nostres mapes des del segle XVI fins al XIX.

L’exposició està composta per 34 obres que acosten al gran públic una col·lecció única i  fascinant en la qual el visitant podrà endinsar-se en un viatge al meravellós procés de conformació de la nostra història com a territori mediterrani.

Des que la raó humana va crear el temps i va tenir consciència de l’entorn en què habitava, l’ésser humà ha sentit la necessitat de representar-lo, mesurar-lo i entendre’l.

Pocs territoris posseeíxen una cartografia històrica tan completa com els valencians. Des que Ortelius incloguera un mapa de l’antic regne de València en l’edició de 1584, aquestes terres han merescut l’atenció dels millors cartògrafs.

És possible fer un recorregur de més de 500 anys d’història del nostre territori a través de mapes, tresors documentals dispositats a la Fundació Giménez Lorente de la Universitata Politècnica de València.

L’exposició estarà oberta des del divendres 2 de desembre fins al diumenge 18 de desembre.