cartell-cinema-invasorsDisseny: Pablo Mestre

Divendres pròxim, 26 de desembre, tindrà lloc la primera projecció de la campanya “Cinema en valencià” a Bocairent. Concretament, la iniciativa d’Escola Valenciana arrancarà al teatre Avenida a les 18.30 h amb “Veïns invasors”, pel·lícula destinada a xiquetes i xiquets d’educació infantil i de primer cicle de primària en la qual “un ós rentador espavilat, una tímida tortuga i els seus amics del bosc descobreixen que han construït una urbanització en el seu territori”.

Aquesta activitat constitueix el primer fruit de l’acord subscrit el novembre passat entre la Regidoria de Cultura de Bocairent i Escola Valenciana per traslladar a la població “un producte cultural, el cinema en valencià, pràcticament inexistent en el panorama audiovisual actual”, segons la titular municipal Francesca Cabanes. A més, l’edil de l’àrea destaca que la col·laboració naix també de la vocació de donar suport a una entitat “que ha acreditat una trajectòria llarga en defensa de la nostra llengua”.

D’aquesta forma, Bocairent serà “una de les 25 localitats de tota la Comunitat Valenciana que comptarà amb projeccions en la llengua pròpia dels valencians”, com ressalta Cabanes. Així, els films per als més menuts s’inclouran, com és el cas de “Veïns invasors”, dins de la programació “c minúscula: cultura per a infants”, que proposa una activitat cada darrer divendres de mes, mentre que les pel·lícules per a adolescents estaran coordinades conjuntament amb l’institut d’educació secundària de la població.

Font: www.bocairent.es