premis-9-doctubre

La gran afluència va ser la nota destacada de cadascuna de les activitats de la programació amb motiu del Dia del Poble Valencià a Bocairent. Els actes van tenir el punt àlgid el dijous dia 8 amb el lliurament dels premis 9 d’Octubre a Damián Molina Beneyto, en la modalitat individual, i a la Junta de Majorals de Sant Agustí, en la col·lectiva; amb un pati de butaques ple, el teatre Avenida va servir de marc també per a reconéixer els millors expedients acadèmics del curs 2014-2015 a Andreu Cantó Belda, a Francesca Molina Mestre, a Mauro Reig Ribera, a Belén Vañó Domínguez i a Araceli Llinares Belda, que va intervenir en nom de tots ells. El quartet integrat per la soprano Paloma Martínez Ferre i els músics Salvador Calero Beneyto, Miquel Payà Molina i Francisco José Blanes Sempere van amenitzar la gala presentada per Blanca Belda Castelló que va tenir igualment els parlaments del regidor de Cultura, Xavier Molina, i de l’alcalde Josep-Vicent Ferre. Posteriorment, el sopar de germanor va congregar al voltant de 150 persones.

El 9 d’octubre mateix va arrancar amb una xocolatada al CEIP Lluís Vives des d’on, a continuació, va eixir una cercavila animada pel Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub fins a la plaça de l’Ajuntament per dirigir-se posteriorment als baixos del mercat municipal per gaudir dels inflables allí situats en previsió de pluja que finalment no es va fer present. Per últim, prop d’una vintena de lectors van participar en l’Espai de Poesia, que va omplir la cafeteria Esglai dissabte a la nit.

La programació va arrancar el 25 de setembre amb la inauguració d’una exposició del fotògraf Vicent Julià Vives amb instantànies del 9 d’Octubre del 1977 i la manifestació a València sota el lema “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”. El cap de setmana següent, diverses van ser les propostes des de la conferència de Pau Caparrós sobre les comarques centrals valencianes fins al taller de ritmes caribenys preparat per l’Associació de Balls de Saló de Bocairent sense deixar de banda una excursió per la serra de Mariola, el 14é Concurs de Pintura Joan de Joanes o les activitats destinades als més menuts amb uns rondallaires al parc de la Derrota dissabte de vesprada i un espai infantil diumenge de matí a la placeta de Sant Vicent.

Especialment concorreguda va resultar la projecció del documental “Pep Gimeno, ‘Botifarra’: el cant de les arrels” dimarts a la sala Joan de Joanes amb la presència del cantaor mateix i de Toni Navarro ‘Violí’ a la qual van acudir més de 100 persones. Igualment, l’espai va acollir dilluns un taller de doblatge a càrrec de Francesc Fenollosa que, com la xarrada sobre el vi monestrell de Javier Cerdá dimecres, va exhaurir les places disponibles.

Font: www.bocairent.es